Популярне

Книжкова шафа: людина зроблена з книжок, які вона читає

Кажете, сучасна молодь не читає? Не тільки, читає, а  й обдумує прочитане та ділиться враженнями! Розмовляємо з Дариною Вороновською, співзасновницею проекту "Книжкова шафа" про книги, інтернет і людей.

Як виникла ідея проекту "Книжкова шафа"? 

Ідею створення літературного проекту можна назвати результатом п’ятирічного навчання на кафедрі «літературна творчість». Ми неодноразово на парах влаштовували дискусії, обговорення певних художніх, публіцистичних та наукових текстів. Вирішили, що варто таке наше часопроведення винести за межі університету і ділитися ним з іншими книголюбами. Зустрічі, які ми організовуємо, мають назву полиці. Таким чином на кожній події ми разом з нашими гостями заповнюємо одну книжкову поличку у нашій шафі. Метою проекту є залучити якомога більше людей до «літературного середовища», спонукати до вдумливого та критичного читання текстів, розширити рамки розуміння літератури як явища, як дійсності на нефілологічне середовище. У нас багато планів на найближче майбутнє. На порядку денному у нас створення сайту. То ж будемо вдячні, якщо Ви нас підтримаєте, проголосувавши за «Книжкову шафу»  проекті IdeaX.

Яка ваша команда? 

Наша команда – це магістри філологічного факультету, спеціальності «літературна творчість». Люди, для яких література протягом п’яти років навчання стала не лише захопленням, але й професією, способом життя. 

Кажуть, якщо чогось немає в Інтернеті, то його просто немає. Чи справедливо це щодо книг? 

Якщо чогось немає в інтернеті, варто відвідати книгарню або ж бібліотеку. Насправді на даний час відбувається безліч цікавих речей, пов’язаних з книгами, думаю, варто активно долучатися, адже мережа не замінить вам живого спілкування, та й від безпосередньої розмови з цікавою людиною іноді можна почерпнути значно більше, ніж від кількагодинного сидіння перед екраном. Тому ми закликаємо приходити на наші зустрічі, висловлювати свої думки та погляди щодо певних книг чи літературного напряму, відкривати для себе щось цілком нове.

Що ви читаєте і що радите читати? 

Думаю, варто читати різноманітні тексти. Це допоможе Вам не лише орієнтуватися у літературному процесі, але й розвинути так званий літературний смак, за допомогою якого Ви зможете відрізняти якісні тексти від тих, що написані недбало чи розраховані на наївного, а не критичного читача. Особиста рекомендація від мене – поезії Чубая та Лишеги, есеї Москальця та Ортеги-і-Гассета, романи Фаулза.

Що хочете сказати нашим читачам?

Кажуть, що людина зроблена з книжок, які вона читає. Тому бажаємо усім якісного та цікавого наповнення. Читайте та обирайте книги разом із «Книжковою шафою», полиці якої безперервно наповнюються. 

Невдовзі наповниться нова полиця Книжкової шафи - 25 травня 0 17:00 в Львівській бібліотеці ім. Лесі Українки "Література (з) війни". Вхід вільний.

Ліна Сват
Всі статті автора

Інтерв’ю

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Чер
12
Знайшовши якість і захист: де купити найкращі плівки для ламінування

Чи часто ви знаходите себе у пошуку ідеального рішення для збереження і захисту ваших важливих документів та фотографій? Ламінування є надійним способом зберегти документи від зносу, забруднень та вологості. Якщо ви шукаєте найвищу якість плівок для ламінування, то ви потрапили за адресою! У цій статті ми розкажемо вам про найкращі місця, де можна придбати плівки для ламінування, які гарантовано забезпечать вам бездоганний результат.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією