Популярне

Вінниччина отримала 3,1 млн.дол. США прямих іноземних інвестицій

Протягм першого кварталу 2012 року в економіку області іноземними інвесторами вкладено 3,1 млн.дол. США прямих іноземних інвестицій

Привабливість економіки області та її розвиток визначаються вкладами іноземних інвестицій. Одержання іноземних інвестицій, умови їх залучення – це фактори, що характеризують інвестиційну діяльність і сприяють подальшому розвитку зовнішньоекономічних зв’язків.

У січні–березні 2012р. в економіку області іноземними інвесторами вкладено 3,1 млн.дол. США прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу).

Приріст іноземного акціонерного капіталу в економіці області, з урахуванням його переоцінки, утрат і курсової різниці, у січні–березні 2012р. склав 2,7 млн.дол.

За цей час зросли обсяги капіталу з Австрії на 1,3 млн.дол. Продовжували нарощувати свій капітал інвестори з Російської Федерації, Кіпру, Туреччини, Лівану та інших країн.

Обсяг прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу), спрямованих в економіку області, на 1 квітня 2012р. склав 228,3 млн.дол., що складає 0,4% від обсягу іноземних інвестицій в Україну. За обсягом прямих інвестицій область займає 19 місце серед регіонів України. У розрахунку на одну особу обсяг прямих іноземних інвестицій становив 140,0 дол.

Слід відмітити, що найбільші обсяги приросту іноземного капіталу у січні–березні 2012р. досягнуто на підприємствах м.Вінниці (1,4 млн.дол.), Козятинського (1,3 млн.дол.) та Калинівського (0,4 млн.дол.) районів.

Інвестиції надійшли із 48 країн світу. Переважна більшість інвестицій (78,4% від загального обсягу) надійшла з країн ЄС – 178,9 млн.дол., з країн СНД внесено 15,2 млн.дол. (6,7%), з інших країн світу – 34,2 млн.дол. (14,9%).

Найбільш вагомі інвестиційні вкладення здійснені партнерами з Австрії, Кіпру, Франції, Німеччини, Польщі, Російської Федерації та Ліхтенштейну. На ці сім країн припадає 82,5% від загального обсягу прямих іноземних інвестицій.

На підприємствах промисловості зосереджено 138,1 млн.дол. (60,5%) загального обсягу прямих інвестицій в область, у т.ч. переробної – 127,3 млн.дол. та добувної – 9,9 млн.дол. Серед галузей переробної промисловості у виробництво харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів унесено майже 64,1 млн.дол. прямих інвестицій, оброблення деревини та виробництва виробів з деревини, крім меблів – 31,5 млн.дол., хімічну та нафтохімічну – 27,3 млн.дол.

В організаціях, що здійснюють операції з нерухомим майном, оренду, інжиніринг і надання послуг підприємцям, акумульовано – 54,3 млн.дол. (23,8% від загального обсягу), на підприємствах сільського господарства, мисливства та пов’язаних з ними послугами – 15,9 млн.дол. (7,0%) на підприємствах торгівлі, ремонту автомобілів, побутових виробів і предметів особистого вжитку – 11,6 млн.дол. (5,1%).

Вагому частку (47,3%) іноземного капіталу зосереджено у м.Вінниці – 107,9 млн.дол. Також значні обсяги іноземних інвестицій зосереджено у Козятинському районі – 35,9 млн.дол. (15,7%) та Немирівському – 14,8 млн.дол. (6,5%). Серед інших регіонів області провідні місця за обсягами іноземних інвестицій утримують міста: Ладижин, Козятин та райони: Барський, Вінницький, Тиврівський.

Заборгованість підприємств області за кредитами та позиками, торговими кредитами та іншими зобов’язаннями (борговимими інструментами) перед прямими іноземними інвесторами на 1 квітня 2012р. становила 59,6 млн.дол. Найбільші обсяги зобов’язань за борговими інструментами перед прямими інвесторами з Кіпру, Російської Федерації та Польщі.

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу та боргових інструментів) на 1 квітня 2012р. становив 287,9 млн.дол.

Обсяг прямих інвестицій (акціонерного капіталу) з області в економіку інших країн світу на 1 квітня 2012р. становив 173,4 тис.дол. Переважна більшість інвестицій внесена в економіку Російської Федерації та Молдови. Основними інвесторами з області є підприємства харчової промисловості. Пише www.myvin.com.ua

Вінниця

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією