Популярне

Олег Казибрід: «Разом із депутатами-опозиціонерами та громадськістю нам вдалося відстояти мукачівський «Екоцентр» для дітей»

Сьогодні зранку перед Мукачівською міською радою зібралися батьки й діти з транспарантами та вимогами не забирати від них міський Екоцентр. Адже саме сьогодні під час сесії вкотре мало вирішуватися питання, яке майже два роки хвилює громадськість міста – заклад, у якому мають можливість займатися діти, міська влада вирішила реорганізувати. Про те, хто і як голосував за дане питання – розповів у бліц-інтерв’ю депутат Мукачівської міської ради від фракції «Відродження» Олег Казибрід.

- Олеже, коротко про історію питання – нагадайте читачам…
- Нагадаю, що два роки поспіль мукачівські педагоги, діти й громадськість борються з владою за збереження дитячого екологічного центру.  Ще за попередньої каденції Мукачівської влади було ухвалене рішення про ліквідацію Еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, згідно з яким він повинен був бути ліквідований з 1 червня 2015 року нібито з благородною метою – «…з метою оптимізації та удосконалення мережі позашкільних навчальних закладів». Однак за позовом громадських активістів Мукачева Мукачівський міськрайонний суд визнав це рішення протиправним. На жаль, влада так і не лишила в спокої заклад, і знову питання про його так звану реорганізацію «випливло».
- Як ви вважаєте, чому?
- Я не хочу займатися домислами, скажу тільки про те, що однозначно щось у цій ситуації не добре, прозорості бракує. По-перше, виникають питання, чому звільняють педагогів з центру, якщо мова йде про реорганізацію? Згідно з трудовим законодавством України, в такому разі працівників повинні перевести в новостворену структуру, але чомусь їх звільняють. Є порушення й інших нормативних документів. Є й питання іншого характеру: чому така настирна увага до цього центру? Чи не тому, що він знаходиться в центрі міста позаду будівлі суду, тобто, в престижному районі, а навколо ще й значна частина землі? З огляду на всі ці факти я й звернувся сьогодні під час сесії до депутатів, до їхньої совісті й попросив не голосувати за реорганізацію. Я просто спитав колег-депутатів: невже ви зможете голосувати проти дітей?
- Рішення не пройшло?
- Так, причому двічі мер ставив його на голосування, але, на щастя, депутати проявили сьогодні справжню зацікавленість проблемами міста, громадську позицію, і зрештою більшість таки не підтримали питання про реорганізацію – це і Самопоміч, і Батьківщина, і наша фракція «Відродження», яка наполегливо відстоює дане питання (до речі, на захист центру став і депутат Закарпатської обласної ради від партії «Відродження» Іван Чубирко), очевидно, що хтось отямився з ЄЦ і проголосував. Як би не було, але сьогодні ми відстояли питання, і наразі всі разом – і депутати, і громадськість, і педагоги ми повинні дуже детально вивчити дане питання з тим, аби запропонувати схему оптимального використання Екоцентру, щоб у подальшому у влади навіть думки не виникало про подібні реорганізації-пертурбації.

Прес-служба Закарпатської обласної організації партії «Відродження»
Всі статті автора

Інтерв’ю

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією