Популярне

Більше пів тисячі воїнів АТО/ООС ошукали на Тернопільщині.

Екс-губернатор обдурив учасників АТО: вся правда про землю на Львівській трасі

Нещодавно у тернопільських ЗМІ вийшла серія матеріалів про скандальні 84 гектари землі у напрямку Львівської траси. Це колишні землі ТНЕУ, які були передані Тернополю. Однак  колишнє керівництво Тернопільської ОДА та тернопільського обласного Держгеокадастру роздала ці землі під садово-городні ділянки. Сьогодні ця проблема набула актуальності через плани міської ради продати з аукціону 14 гектарів цієї території. А гроші від продажу виділити учасникам АТО/ООС з Тернополя, як компенсацію за земельні ділянки.

Міська рада Тернополя не може залишатися осторонь. У Тернополі є теж багато ветеранів АТО/ОСС. Мерія Тернополя виступила з ініціативою, яку підтримали самі атовці. Замість земельних ділянок, ветеранам видають гроші, які дорівнюють ринковій вартості такої ділянки. Не в останню чергу на таке рішення вплинула й брак вільних земель у місті. Тим паче частину тернопільської землі незаконно утримує інша громада.

І виконком прийняв рішення виставити на аукціон 14 га землі на львівській трасі. Щоб акумулювати гроші на виплату компенсації ветеранам АТО з Тернополя. Ця територія вільна, там не має жодних дач.

Як офіційно повідомили у міській раді Тернополя, ВСІ кошти, виручені від продажу земельної ділянки на Львівській трасі, отримають учасники АТО (по 75 000 гривень кожен). Цього року таку компенсацію вже отримали 40 учасників АТО.

84 гектари вже де-факто переходять під управління Тернополя. Дачні ділянки залишаться за їх власниками. Вони зможуть навіть оформити їх під житлове будівництво. Бо у межах міста це законно. У свою чергу міська рада Тернополя почне реалізацію проекту створення «Львівського житлового масиву» з усією необхідною інфраструктурою. Тоді не лише у дачників, а й у всіх тернополян, які житимуть у цьому районі будуть школи, садочки, спортивні майданчики та торгово-розважальні комплекси. Бо всі вони будуть мешкати у новому сучасному районі Тернополя.

Хочеться вірити, що сторони до цього дійдуть. Ветерани АТО з Тернопільської області узаконять свої ділянки у межах Тернопільської муніципальної громади. Ветерани АТО з Тернополя отримають свою заслужену компенсацію. А Тернопіль буде  рости і розвиватися.

Це ідеальний варіант для всіх. Головне, щоб нечисті на руку “активісти від політики” не спробували скористатися ситуацією для своїх власних цілей. Адже критикувати завжди простіше, ніж пропонувати дієві рішення.

Емма Кец
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією