Популярне

Сміття біля дитячого майданчика в Тернополі (відео)

У Тернополі, на вулиці Симоненка жителі будинку погодили розташування контейнерного майданчика для сміття, але не врахували, що він біля ігрової зони на території садочка.

Батьки дітей організували збори, де зібрали жителів будинку, представників обслуговуючого підприємства, аби вирішити, куди перенести майданчик для сміття.

Це шукають порозуміння жителі будинку на вулиці Симоненка, 20 і батьки дітей, які відвідують 17-й садочок. Проблема – контейнерний майданчик для сміття, який поставили близько до дитячої ігрової зони садочка. Відтак, батьки організували збори, аби знайти для контейнерів інше місце, адже жителів будинку Симоненка, 20 таке розташування влаштовує.

Серед аргументів, які наводять батьки – майданчик для сміття має бути винесений від території садочка мінімум на 20 метрів. Але фахівці, які вивозять сміття пояснюють, дотримуватися норм важко, адже під час забудови їх ніхто не враховував.

– Є санітарні норми в яких, зокрема, передбачено відстань від контейнерного майданчика до житлового будинку чи об’єкту інфраструктури 50 м має бути. Але на жаль в забудові колишній з радянського союзу не дотримані були такі норми, – каже директор ПП “Екотерн” Богдан Гевко. – Зараз, відповідно до рішення міської ради мають бути влаштовані контейнерні майданчики, так як розташовувати їх у межах 50 м немає змоги.

Батьки натомість кажуть, альтернативне місце є. До прикладу, показують, що можна встановити контейнерний майданчик тут, між 20-м і 18-м будинками. Або тут, де стоять автомобілі. Кажуть, готові на компроміси, аби тільки сміття викидали далі від місця, де граються їхні діти. Почалося все навесні але у якийсь момент це все припинилося і ми з батьками вирішили, що вже там нічого ставити не будуть. І буквально от на днях там залили і (вчора – вирізати) загородили, – КАЖЕ мама, голова батьківської ради школи-дитячого садочка №17 Людмила Сивак.

– Це для будинку по вул. Симоненка, 20 влаштовують, але, їх не влаштовує, що треба ходити далеко за територію, де немає діток, людей, які тим дихають. Але їх влаштовує менше ніж за метр дітям під носа, які є беззахисними створіннями, і все таки треба врахувати їхні інтереси. Літо, спека і цими всіма відходами вони мають дихати, – каже мама вихованця дитячого школи-садочка №17 Марина Кузнєцова.

В обслуговуючому підприємстві, яке облаштувало контейнерний майданчик, тут, біля садочка, у свою чергу кажуть – зробили так, як вимагають мешканці будинку. Адже вони платять за послуги вивезення сміття і за утримання прибудинкової території.

– Що вирішать мешканці, так і буде. Тому що балансоутримувач відповідає за будинок і люди платять квартплату і їхнє слово для балансоутримувача – закон, – каже заступник директора ПП “Люкс” Катерина Садівник.

Катерина Садівник додає, контейнерний майданчик можуть і перенести, це не є проблема. Але для цього треба, аби жителі багатоповерхівки, на прибудинковій території яких хочуть поставити контейнерний майданчик, погодилися на це.

Батьки, у свою чергу, не збираються відступати. Готові захищати свою думку у різних інстанціях, і , якщо буде треба, навіть у суді.

 

Олександр Микитів
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією