Популярне

Граємось усією сім’єю

Для кожної дитини незамінним чинником в розвитку фізичних можливостей  та інтелекту є ігрова діяльність. Дитина не лише розвивається в процесі гри, вона ще й отримує  позитив, який не менш важливий для її  свідомості.

 Важливу роль ігрова діяльність складає і для дорослої людини. Ігри супроводжують нас усе життя: більярд, нарди, гра слів, гра емоцій. У чоловіків одні ігри, у жінок - інші. У сім’ї обов’язково велика увага має бути приділена загальним іграм, особливо важливо це для дітей, та й уся сім’я відмітить приємність проведеного так часу.
В процесі гри в учасників виробляється командний дух, адже «одна голова добре, а дві – краще». І чим більше таких «голів», тим яскравішими будуть ігри та вищими результати.  Будь то монополія або інша настільна гра, будь то гра в команді або кожен за себе, головне, щоб в ній  були зацікавлені усі члени сім’ї. Цей невеликий компроміс допоможе провести час з користю і отримати масу позитивних емоцій. Подаємо приклади деяких цікавих сімейних розважальних програм.
Квест - сімейна гра
Ера цифрових технологій призвела до того, що все рідше на сімейному столі ми бачимо гральні кістки і фішки, і все частіше - персональний комп’ютер. Він міцно вкорінився у людський побут і вже стає предметом сімейного дозвілля. І це зовсім не так вже й погано, якщо в міру. Ще в 80-х роках японські і американські розробники комп’ютерних програм працювали  над створенням таких ігор, в які було б цікаво грати  усій сім’ї.
Найбільшу популярність здобули ігри жанру «квест». І це можна легко пояснити. Діти краще за все справляються  з головоломками, чоловіки запам’ятовують локації і розбираються в інвентарі, жінки - чемпіони в категорії пошуку предметів. Майже усі сучасні квести об’єднують усі вище перераховані завдання, по цьому кожен член сім’ ї може знайти те, у чому він перший, хоч в той же час проходження гри відбувається в командній атмосфері, що важливо для ефекту і сприйняття сюжету гри та зміцнює сімейні стосунки.
Для дітей краще всього підійде гра, яка матиме  гумористичний характер. У цьому плані для сім’ї може підійти будь-яка з ігор серії «Байки старого пса», де вдосталь і гумору і несподіваних моментів, і захоплюючих головоломок.
На сьогодні існують тисячі ігор-квестів, проте справді вартісних не так вже й багато. Купуючи таку гру, варто розглянути про неї відгуки в інтернеті, що пишуть інші сім’ї, які враження, чи варто грати. Зазвичай сучасний якісний  квест розрахований на проходження сім’єю впродовж дня із перервами. Для тих, хто за день не награвся, як правило, існують  так звані бонусні розділи, не менш цікаві, чим основний сюжет.
Ще виділимо декілька ігор, що завоювали сімейний рейтинг останніх років. Комп’ютерні ігри - не спосіб постійного дозвілля, не щоденний варіант розваги. Це лише одна складова нашої сучасної ігрової діяльності.
Твістер – цікава гра для активних людей. Неї можуть зацікавитись як дорослі, так і діти. Гра допомагає розвивати пластичність, почуття гумору. Для найменших гравців це ще й чудовий спосіб вивчення та запам’ятовування кольорів. Позитивний настрій та цікаві історії «на потім» після цієї гри забезпечені.
Але все ж таки найкраще проводити час із сім’єю, активно граючись на подвір’ї, стадіонах чи дитячих майданчиках. Пограйте в м’яч, хованки, класики, скакалки або ж просто побігайте. Головне, щоб сім’я виконувала це разом.
 

Савончак Оксана
Всі статті автора

7+Я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією