Популярне

Як вдало обрати подарунок до Дня Святого Миколая

Середина листопада - підготовка до зимових свят у розпалі. Усі поспішають обрати подарунки для своєї малечі заздалегідь, поки не розпочався ажіотаж, ціни не виросли та й асортимент на полицях магазину ще не зменшився суттєво. Який подарунок буде і корисним, і приємним дитині? Психологи розділяють декілька вікових категорій і рекомендують обирати подарунок відповідно до віку дитини 

0–3 роки

В цьому віці діти ще не вимогливі щодо подарунків і не усвідомлюють можуть бути дорогі, актуальні, гарні, потрібні тощо. Дитина до трьох років зрадіє будь-якому подарунку і розцінить це як приємну увагу до її персони.

Дітям в такому віці бажано обирати розвиваючі подарунки та ігри, що розвиватимуть розумові здібності, пам’ять, дрібну моторику тощо. Чудово підійде конструктор з великими деталями, мозака, бейбі-пазли, музичні іграшки. Головне, щоб ці ігри були зроблені якісно та не містили дрібних та гострих предметів, якими дитина може поранитись або проковтнути.

Щодо солодощів, бажано зачекати з таким стандартним подарунком, адже не всім дітям до трьох років можна їсти шоколад та цукерки. Хоча, такий подарунок не буде зайвим для дорослих, адже дорослі теж діти і вам захочеться з’їсти кілька цукерок та мандаринок.

В цьому віці можете подарувати щось з одягу. Це корисний подарунок, а дитині приємний буде лише сам факт отримання подарунку. Адже до трьох років діти лише знайомляться з такою чудовою традицією та процедурою отримання подарунків.

Олівці, розмальовки, фломастери, фарби та інша канцелярія для творчості теж буде сприйнята дуже позитивно.

3–7 років

В цьому віці, напевно, найцікавіше обирати подарунки. Діти починають мислити самостійно і в них формується своя система цінностей. Переважно, вона формується в залежності від того, яка атмосфера панує в сім’ї. Тому у віці 3-7 років все ще актуальні розвиваючі іграшки, але обирати треба вже для більш дорослих дітей.

Наприклад, розвиваюче тісто буде більш актуальне для семирічної дитини, ніж іграшка, що вчить рахувати. Проте, варто враховувати особливості конкретної дитини.

Актуальними стають солодощі та фрукти, а також іграшки, що дозволяють дитині багато рухатись. Наприклад, велосипед, самокат, ролики будуть сприйняті дуже позитивно. Молодшим дітям сподобаються також сухі басейни – це надувні басейни, що заповнюються пластиковими кульками.

Також хорошим подарунком в такому віці буде книга. Це допоможе дитині швидше навчитись читати та писати. Але обирайте книжку з багатьма малюнками, бо саме вони заставляють малюка відкривати її.

7–12 років

Дитина, яка пішла в школу, багато чого набирається від однокласників та друзів. Це один з перших етапів в житті, коли дитина все більше часу починає проводити з однолітками, однокласниками, друзями та іншими людьми поза домом.

Тому й бажання щодо подарунків вже більше будуть навіяні іншими. Скажімо, дитина може не одягти ту, чи іншу річ, тільки тому, що такого не носять її друзі. І це нормально. Тому в цьому віці варто прислухатись до бажань дитини і старатись іти на розумні компроміси.

Одяг варто обирати з дітьми, або хоча б сходіть по магазинах з дитиною і зверніть увагу на ті моделі, на які вона дивиться.

Також підійдуть і дорожчі речі на кшталт комп’ютера, планшета, мобільного телефону тощо. Без цих речей зараз тяжко уявити сучасний світ і з цим треба рахуватись.

Старше 12 років

Після 12-ти років у дітей, переважно починається, так званий, перехідний період. Вони бувають капризними та вимогливими, тому й подарунок таким дітям підбирати найтяжче. Треба більше ретельно підходити до цього питання та ще більше орієнтуватись в захопленнях своїх дітей.

Спробуйте хоча б за тиждень до свята наглядати за дитиною. Так ви зможете побачити, чим вона більше користується, або що їй більш потрібне.

Для старших дітей підійдуть різноманітні пристрої та ІТ-новинки. З одягу варто щось обирати, якщо ви повністю впевнені в своєму виборі. Інакше, річ має всі шанси пролежати в шафі.

Хороший варіант, якщо дитина має хобі. Тоді можна придбати щось з тієї ж тематики. Якщо дитина катається на лижах, то рукавиці, шапка, шолом та інші необхідні для цього заняття речі ніколи не будуть зайвими.

Ролики, ковзани, велосипед, популярна книга, абонемент в спортзал або на танцювальну секцію… Вибір значно збільшується в порівнянні з маленькими дітьми.

Головне пам’ятати, що подарунок буде вдалим в тому випадку, якщо ви слухаєте свою дитину та знаєте її уподобання.

Катя Орлова
Всі статті автора

7+Я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією