Популярне

Ринок праці в розпал осені: головні тенденції жовтня

Осінь – традиційний період наростання бізнес-активності. Цей рік — не виняток. Після закінчення періоду відпусток спостерігався притік пошукачів і роботодавців на ринку праці.

Проте вже до жовтня темпи зростання пропозицій про роботу дещо уповільнились. При цьому тривало незначне збільшення активності пошукачів. Загалом протягом місяця на Міжнародному кадровому порталі hh.ua було опубліковано 55 тис. нових резюме і майже 20 тис. вакансій.
Найбільш помітне зростання вакансій спостерігалося в сфері послуг, автомобільного бізнесу, безпеки і фармацевтики. Також зріс попит на топ-менеджерів і керівників напрямків. Рідше у порівнянні з попереднім місяцем з’являлися вакансії для працівників освіти, HR-ів, бізнес-тренерів, а також банківських працівників, фінансистів і бухгалтерів. Як і раніше, найбільша частка вакансій припадає на продажі, ІТ, маркетинг і PR, адмін. персонал і спеціалістів початкового рівня.
Серед пошукачів активність зросла практично у всіх галузях. Лідерами з приросту резюме були туризм і готельно-ресторанний бізнес, домашній і робочий персонал, продажі, медицина і фармацевтика, маркетинг, реклама і PR. Рідше з’являлися резюме від працівників освіти і банківських службовців. Практично не змінилася чисельність бажаючих знайти роботу у виробництві, ІТ і страхуванні. Найбільш численними за кількістю резюме залишаються початок кар’єри, ІТ, продажі, бухгалтерія і фінанси, виробництво, вищий менеджмент.
ТОП регіонів за кількістю вакансій і резюме не змінюється з плином місяців. Найбільше пропозицій про роботу розміщено у Києві, Харкові, Одесі, Дніпрі й у Львові. Серед лідерів за кількістю резюме також Донецьк.
У жовтні дещо зросла кількість вакансій у Кіровоградській, Чернігівській і Львівській області. Незначно, але покращилася ситуація в Донецьку і Луганську. Менше у порівнянні з вереснем розміщували резюме в Хмельницькій, Запорізькій, Херсонській, Тернопільській та Івано-Франківській області.
Згідно з аналізом бази вакансій hh.ua, середня заробітна платня у столиці складає 8-9 тис. грн, у регіонах — 5-6 тис. грн. Найвищі зарплати пропонують топ-менеджерам у великих міжнародних компаніях і ІТ-спеціалістам (найчастіше на позиціях Senior, Team Lead, Business Analyst). До того ж у вакансіях такого профілю розмір винагороди найчастіше вказаний у валюті. У середньому розмір пропонованої зарплати для програмістів складає близько 1 000 — 1 500 USD.

 

Міжнародний кадровий порталHeadHunter Україна
Всі статті автора

Бізнес

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією